Panama Pictures XL

partner:
Panama Pictures
 • fase
  afgerond
 • Financieringsvorm:
  Subsidie
 • social:
 • datum toekenning:
  22 augustus 2019
 • investering:
  €61.811,-
 • Type project:
  internationaal project
 • locatie:
  's-Hertogenbosch
 • totale begroting:
  €206.035,-

Het Bossche dansgezelschap Panama Pictures bestaat sinds 2002 en is huisgezelschap van de Verkadefabriek. Panama Pictures maakt gemonteerde cross-over voorstellingen waarin de disciplines dans, circus en muziek samensmelten, en heeft met deze artistieke uitgangspunten een unieke positie in Nederland.

Na een periode van 5 jaar als huischoreograaf van Danshuis Station Zuid in Tilburg landt Pia Meuthen in 2013 met haar gezelschap in ’s-Hertogenbosch en wordt Panama Pictures huisgezelschap van de Verkadefabriek. Gezamenlijk met zakelijk directeur Mieke Lamar bouwen zij vanuit ’s-Hertogenbosch aan een gezelschap met een internationaal profiel en een stevige regionale worteling. Het werk wordt zowel nationaal als internationaal opgepikt en beloond met selecties voor diverse dansnetwerken en buitenlandse residenties. Panama Pictures is een graag geziene gast op festivals in Duitsland, Noorwegen, Spanje, Zwitserland, Polen, Engeland, Oostenrijk, China, Maleisië en Indonesië.

De afgelopen vijf jaar is Panama Pictures erin geslaagd de aandacht op zich te vestigen en haar zichtbaarheid en reikwijdte te vergroten. In 2018 waren de voorstellingen van Panama Pictures uitverkocht in Theater Bellevue in Amsterdam, Theater Chassé in Breda, Schouwburg Utrecht en in De Nieuwe Vorst in Tilburg. Het gezelschap bereikt een gevarieerd publiek dat verder reikt dan het vak-publiek en de liefhebbers van dans. Op Lowlands wist het gezelschap in 2018 meer dan 900 toeschouwers te overtuigen met haar productie Go north and see what those strangers do. Ook in 2019 staat Panama Pictures niet enkel in het reguliere theatercircuit, maar toont haar werk ook op breed georiënteerde festivals zoals De Zwarte Cross.

Met onderzoeksproject Panama Pictures XL wil het gezelschap de eerste stappen zetten om een schaalvergroting te realiseren. Dit moet gebeuren door grote zaal producties te gaan realiseren en zo de bestaande afzetmarkt te verbreden en het publieksbereik te vergroten. Het project, waarin twee producties geschikt worden gemaakt voor grote zalen, loopt van september 2019 tot en met april 2020. Er zijn reeds voorstellingen gepland in een zevental grote zalen van theaters die de groeiambitie van het gezelschap onderschrijven en die zich gezamenlijk met het gezelschap sterk willen maken voor verdere publieksopbouw en -binding.