Ventura New York

partner:
Organisation in Design
 • fase
  afgerond
 • Financieringsvorm:
  Subsidie
 • social:
 • investering:
  €64.800,-
 • Type project:
  internationaal project
 • locatie:
  New York
 • totale begroting:
  €215.000,-

Dutch design op de grootste interieurbeurs van Amerika

In het voorjaar van 2019 vindt de International Contemporary Furniture Fair (ICFF) plaats, de grootste interieurbeurs van de Verenigde Staten. Deze beurs is onderdeel van de befaamde NYCxDESIGN week in New York. Tijdens deze week wil Organisation in Design Nederlandse ontwerpers de kans geven zich te presenteren op de Amerikaanse markt. Amerika is erg geïnteresseerd in Dutch Design, dankzij deze pilot editie wordt onderzocht of deze formule aansluiting kan realiseren voor Nederlandse/Brabantse ontwerpers en bedrijven op de Amerikaanse markt.

Organisation in Design werd in 2005 opgericht door Margriet Vollenberg, zij heeft haar bedrijf toegelegd op en gespecialiseerd in het organiseren van hoogstaande, aansprekende en gewaardeerde designevenementen in verschillende plekken in de wereld. Ze begon ooit met het lanceren, introduceren en promoten van Nederlands design in desgin-mekka Milaan. Hier heeft ze nu haar specialisme van gemaakt. Op dit moment wil ze interieurontwerpers van Nederlandse bodem onder de aandacht brengen in New York. Aangezien de prijzen in New York erg hoog liggen en ze graag een diversiteit aan Nederlands design wil laten zien, werd Brabant C gevraagd om dit project te steunen. 

Met Ventura New York – The Dutch Edition’ wil Organisation in Design in ieder geval 9 Nederlandse start-ups en scale-ups en 8 individuele ontwerpers de kans geven zich te presenteren aan opdrachtgevers, potentiële partners, ondernemers en retailers op de International Contemporary Furniture Faire. De beurs biedt interessant potentieel voor het eigenzinnige en maatschappelijke karkater dat het Nederlands/Brabants design kenmerkt. Amerikaans design is op dat vlak minder uitgesproken en juist daarom heeft de beursorganisatie belangstelling voor hetgeen dat Nederlands/Brabants design te bieden heeft.  

Het doel van dit project is om onder meer te onderzoeken of er business gecreëerd kan worden voor de deelnemende ontwerpers. Hiervoor wordt een formule geboden waarin clustering, verbinding en ontzorging centraal staan, de organisatie wordt hierin gesteund door het Nederlands Consulaat in New York. Indien het project succesvol is, kan het meer werk, meer omzet en versterking van ontwerpbedrijven in Brabant opleveren. Meer bedrijvigheid in de regio draagt ook bij aan de internationale profilering van Brabant.