Succesvol 2017 #2

Brabant C investeert in cultuurprojecten van (inter)nationaal niveau. De projecten die we financieren staan altijd in het teken van ontwikkeling, het bereiken van een next level en groei. Het zijn partners waar we trots op zijn! De successen, klein en groot, zijn het vertellen waard. Daarom zetten we iedere week een project in de spotlight. Deze week: Night of the Nerds.

Tijdens Night of the Nerds zie je hoe fascinerend en cool de wereld van innovatie, techniek en creativiteit is. Ieder jaar trakteert Night of the Nerds op de allernieuwste ontwikkelingen en wijzen gepassioneerde nerds je de weg in een bomvol programma. Kortom, een speciale dag voor het VO en (V)MBO met een sterk programma voor iedereen tussen 14-19 jaar in het Klokgebouw, Eindhoven. De volgende editie vindt plaats op 5 juni 2018.

FutureBites heeft als missie om jongeren op een aantrekkelijke manier die aansluit bij hun beleving, te inspireren, bewust te maken en te enthousiasmeren voor de kracht en impact van technologie, creativiteit en maken. FutureBites voelt bovendien de noodzaak om als aanvulling op de bestaande technologiepromotie initiatieven, jongeren op andere manieren te verleiden, te verwonderen en te enthousiasmeren voor de creatieve industrie: de wereld van creatie, technologie en maken. Sinds 2011 is de missie en doelstelling concreet gemaakt door festivals zoals Night of the Nerds te ontwikkelen en te organiseren.

Om efficiënte en effectief nog verder uit te bouwen is een partnerschap met Brabant C gesloten. De focus ligt op verbreding van het draagvlak en het vergroten van de impact. Hiervoor gaat Night of the Nerds samenwerkingen aan met partijen die excelleren op hun specifieke terrein. Dit geldt voor samenwerkingen met de culturele sector, de creatieve industrie, het bedrijfsleven en het hoger onderwijs.

Daarnaast is er een verbreding van de bezoekers binnen de doelgroep jongeren. Night of the Nerds richt zijn pijlen naast het VO (HAVO+) nu ook op de bovenbouw van het VMBO en de onderbouw MBO in Brabant. Bij deze laatste twee groepen van jongeren zijn er nog werelden te winnen.

Inge Wouters, ASML:
‘Night of the Nerds is één van de events waar ASML in investeert om jongeren te enthousiasmeren voor technologie en technische studies. Dit is van groot belang want deze jongeren zijn de toekomst en zij zullen moeten worden opgeleid voor de beroepen van de toekomst.’

Wouter Sluis-Thiescheffer, Fontys Hogeschool ICT:
‘Night of the Nerds is voor Fontys een belangrijk podium voor haar studenten. Niet alleen een podium om te laten zien wat ze kunnen, maar een actief en participerend medium. De visie van Jacqueline Pijcke op Night of the Nerds is niet alleen een “show and tell”, maar ook innoverend, vormgevend en participerend. In toenemende mate is de samenwerking met de Creative Tech Academy een succes, ook op andere momenten in het onderwijs jaar. Kortom, Night of the Nerds is een belangrijke en toegankelijke partner voor ons om buiten de muren van het onderwijs lokaal te kunnen komen en technologie met creativiteit en cultuur te kunnen verbinden.’

Tim van der Grinten, Enversed:
‘Tijdens de Night of the Nerds heeft Enversed een unieke opstelling laten zien waarin twee spelers samen hamburgers moesten bakken in een virtueel restaurant. Samenwerken en communiceren dus! Het publiek kon tegelijk de spelers in het spel zien lopen door een green-screen opstelling! Wij hebben Night of the Nerds als érg leuk ervaren. ‘

Een wereld vol technologie en ontwikkeling, mis het niet en ga de nerd in jezelf ontdekken op 5 juni 2018! http://www.nightofthenerds.com/

foto robot 1  foto 2 foto 4  foto 6 foto 5  foto 7

Succesvol 2017
Iedere week zetten we een partner van Brabant C in de spotlight en vertellen we over de successen die ze (in 2017) hebben geboekt. Wat hebben ze bereikt, met wie hebben ze samengewerkt en hoe is de ontwikkeling verlopen. Zo kijken we de komende weken terug op een selectie van de maar liefst 60 geslaagde partnerships nu al bereikt. Op weg naar meer! Met deze week Night of the Nerds en voor volgende week: EKWC!