Succesvol 2017 #3

Brabant C investeert in cultuurprojecten van (inter)nationaal niveau. De projecten die we financieren staan altijd in het teken van ontwikkeling, het bereiken van een next level en groei. Het zijn partners waar we trots op zijn! De successen, klein en groot, zijn het vertellen waard. Daarom zetten we iedere week een project in de spotlight. Deze week: Sundaymorning@ekwc.

Sundaymorning@ekwc opereert als een artist-in-residence centre en als een centre of excellence. In het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) is het doel om de ontwikkeling van keramische kunst, design en architectuur te promoten. In 2015 heeft Sundaymorning@ekwc bij Brabant C een financiering gekregen, met als doel de werkplaats open te stellen voor de vele nieuwsgierigen en belangstellenden naar het keramisch proces. Na ongeveer twee jaar kunnen we nu wel stellen dat deze missie is geslaagd. 2017 was een goed jaar, met als hoogtepunten: De boekpresentatie van ‘Demystified, the European Ceramic Worcentre as Centre of Excellence’ geschreven door Nick Renshaw. De toevoeging van een nieuwe 3D printer aan het FabLab, voor het printen van klei. De bijdrage aan de Pop-up Design fietsroutes van VisitBrabant. Tot slot als grootste hoogtepunt de tentoonstelling URNEN die 2 november opende en tot en met 4 februari 2018 te zien is bij Sundaymorning@ekwc.

Mariëlle van den Heuvel, Directeur crematorium Tilburg:
‘Een plaats waar het bruist van creatieve energie met Ranti als bevlogen en oprecht aardige Rainmaker.’

Diane Daniel, New York Times:
‘The European Ceramic Workcenter is known for giving artists a crash course in ceramics, then telling them to think big.’

Wil je nog meer weten van keramiek en waar je het kan gaan bewonderen, kom dan voor 4 februari 2018 zeker langs bij de tentoonstelling URNEN en neem een kijkje op de site voor nog meer informatie: https://sundaymorning.ekwc.nl/

EKWC 2  Rudi urnen-03512
3Dprints_evolutie  Fietsers @EKWC pop-up designroute

Succesvol 2017
Iedere week zetten we een partner van Brabant C in de spotlight en vertellen we over de successen die ze (in 2017) hebben geboekt. Wat hebben ze bereikt, met wie hebben ze samengewerkt en hoe is de ontwikkeling verlopen. Zo kijken we de komende weken terug op een selectie van de maar liefst 60 geslaagde partnerships nu al bereikt. Op weg naar meer! Met deze week Sundaymorning@ekwc en voor volgende week: Paul van Kemenade!