Succesvol 2017 #5

Brabant C investeert in cultuurprojecten van (inter)nationaal niveau. De projecten die we financieren staan altijd in het teken van ontwikkeling, het bereiken van een next level en groei. Het zijn partners waar we trots op zijn! De successen, klein en groot, zijn het vertellen waard. Daarom zetten we iedere week een project in de spotlight. Deze week: Culture Escape – De schatten van de Zeeridder.

Van 20 december 2017 tot en met 4 januari 2018 is stadspaleis Markiezenhof het toneel van de real life escape game ‘De Schatten van de Zeeridder’. Al eeuwenlang waakt De Zeeridder vanaf het Markiezenhof over zijn dierbare schatten: de verhalen van Bergen op Zoom. Een vloek van de Bokkenrijders gooit echter roet in het eten. De bende wil de verijdelde verovering van de stad wreken en de geschiedenis herschrijven. Historische personages komen weer tot leven en worden geteisterd door kwelgeesten. Deze rollen en tientallen figuranten, muzikanten, zwaardvechters, etc. worden vertolkt door acteurs, die zich vrijwillig inzetten. Het complete team bestaat uit zo’n 75 toegewijde medewerkers, zowel professionals als vrijwilligers.

De Gemeente Bergen op Zoom heeft met deze Culture Escape niet alleen de primeur, maar geeft hiermee ook invulling aan de ambitie om dé storytelling stad van Nederland te worden. De stad barst van de verhalen, legenden en mythen die Culture Escape op een interactieve manier beleefbaar maakt. Culture Escape, het geesteskind van Basecamp Games uit ‘s-Hertogenbosch, is een escape experience waarbij technologie, interactief theater en cultureel erfgoed worden gecombineerd tot een ongekende belevenis. Culture Escape ‘De Schatten van De Zeeridder’ wordt hierdoor mede mogelijk gemaakt door gemeente en cultuurbedrijf Bergen op Zoom en Brabant C.

Reacties van zowel deelnemers als betrokken vrijwilligers zijn lovend:

Roxanne de Buijzer, organisatie Culture Escape:
‘De sfeer doet denken aan de Efteling. Sprookjesachtig, niet eng!’

Vrijwilliger:
‘Het is een beleving die eigenlijk niemand mag missen. Culture-Escape jullie hebben een wonder naar Bergen op Zoom gebracht en hoop dat ook op andere plaatsen in Nederland dit wonder mag gaan leven’

Deelnemer:
‘Enorm veel plezier beleefd vandaag bij deze ontzettend leuke productie! Complimenten voor alle spelers en organisatie erg leuk opgezet! Iets om trots op te zijn dat dit in ons mooie Markiezenhof ten tonele gebracht kan worden!’

Na vele experiences komt de Schatten van de Zeeridder komende donderdag (4 januari 2018) al tot zijn einde. Deelnemers aan de game worden uitgedaagd om de vloek van de Bokkenrijders te verbreken door opdrachten uit te voeren en puzzels op te lossen. Het lot van de Bergse geschiedenis ligt in hun handen, durf jij het aan?
Grijp nu nog je kans en koop een kaartje op: https://www.culture-escape.com/

Portretfoto  groepsfotobanner

Succesvol 2017
Iedere week zetten we een partner van Brabant C in de spotlight en vertellen we over de successen die ze (in 2017) hebben geboekt. Wat hebben ze bereikt, met wie hebben ze samengewerkt en hoe is de ontwikkeling verlopen. Zo kijken we de komende weken terug op een selectie van de maar liefst 60 geslaagde partnerships nu al bereikt. Op weg naar meer! Met deze week Culture Escape!