BRIDGE Festival

partner:
Stichting (Bridge) Eindhoven Guitar Festival
 • website
 • fase
  in ontwikkeling
 • Financieringsvorm:
  Gift
 • datum toekenning:
  04 mei 2023
 • investering:
  € 60.000
 • Type project:
  ontwikkel project
 • locatie:
  Eindhoven
 • totale begroting:
  € 688.000

Bridge wil een brug slaan tussen alle denkbare stijlen gitaarmuziek en ook liefhebbers uit alle windrichtingen verbinden

Bridge is een vijfdaags festival waarin de gitaar in allerlei muziekstijlen centraal staat. Het vindt plaats op diverse lokaties in Eindhoven en omstreken. De eerste editie vindt plaats van 10 t/m 14 mei 2023 als pilot voor een jaarlijks evenement en heeft als headliner/ambassadeur gitarist Steve Vai. Het festival wil een brug slaan tussen alle denkbare stijlen gitaarmuziek en ook liefhebbers uit alle windrichtingen verbinden. Bridge kent in de programmering vier 'kwadranten' met elk een eigen inhoud: 'Close-up' (huiskamer-, scholen- en park events), 'Exchange' (een beurs, masterclasses, workshops en talks), 'Enjoy' (het stadsfestival in dde openbare ruimte) en 'Heroes' (de grotere concerten en events). Doel van dit ontwikkelproject is onderzoek naar de mogelijkheden van doorontwikkeling van de eigen inkomsten en van bredere regionale samenwerkingen.

Eindhoven is een festival rijker, en wat voor één! Vanaf 10 mei 2023 staat tijdens BRIDGE zelfs de gehele Brainport regio 5 dagen lang in het teken van ’s werelds meest bespeelde instrument: de gitaar! Het nieuwe, meerdaags, all round gitaarfestival is uniek in zijn soort: van klassiek tot blues, van jazz tot rock, van flamenco tot pop, alle genres komen aan bod. Livemuziek speelt dan ook een grote rol binnen BRIDGE; vele gitaristen zullen binnen diverse formats afreizen naar het festival. Daarnaast worden er volop workshops, masterclasses, een omvangrijke Guitar Convention, huiskamerconcerten, online activiteiten, ludieke programma’s in de buitenlucht, een talkshow, documentaires en educatie-onderdelen gepresenteerd. En dat alles onder de noemer van een aantal pijlers, te weten: innovatie, educatie, participatie, inclusie en natuurlijk de grote gezamenlijke liefhebberij van de gitaar. Hiermee wordt er voldaan aan de behoefte binnen de gehele Brainport regio: verbinding, mét elkaar, vóór elkaar. Met andere woorden: we slaan van 10 tot en met 14 mei 2023 sámen een brug, BRIDGE is geboren!

Tof is bovendien dat, naast enkele zéér speciale concerten waarvoor losse tickets gekocht moeten worden, er van vrijdag 12 t/m zondag 14 mei in Eindhoven Centrum een vrij toegankelijk stadsfestival wordt georganiseerd. Verdeeld over vijf locaties, te weten Café Wilhelmina, Altstadt, De Rozenknop, The Jack en Effenaar Kleine Zaal staan er op vrijdag en zaterdag toffe artiesten op het podium. Op zaterdag en zondag komen hier zelfs nog twee buitenpodia bij, op het Wilhelmina- en 18 septemberplein.

Meer info & het hele programma >>

BR~DGE is een initiatief van Muziekgebouw en Effenaar en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Brainport.