Emoves on the move to a next level

partner:
Cooperatie Emoves U.A.
 • website
 • fase
  in ontwikkeling
 • Financieringsvorm:
  Subsidie
 • social:
 • datum toekenning:
  06 juni 2017
 • investering:
  € 455.000
 • Type project:
  internationaal project
 • locatie:
  Eindhoven
 • totale begroting:
  € 2.429.792

De wereldtop van urban naar Eindhoven tijdens Emoves

Brabant C investeert in de doorontwikkeling van Emoves. Het festival heeft de ambitie om uit te groeien tot een internationaal Urban, Music, Art, Dance en Sports evenement. In 2020 is het een regionaal festival met (inter)nationale uitstraling.

Urban culture is in Brabant een levendige cultuurvorm die tot op het hoogste niveau wordt beoefend. Eindhoven kent een grote urban scene met een brede vertegenwoordiging uit de sport en de kunsten. Eens per jaar komen lokale, nationale en internationale breakdancers, bmx'ers, skaters, graffiti artists en freerunners naar Eindhoven om tijdens Emoves ondergedompeld te worden in alles wat binnen de urban scene leeft. De (inter)nationale positionering van Emoves is voor Brabant een belangrijke bouwsteen voor de verdere ontwikkeling van urban in de provincie. Emoves heeft de ambitie om uit te groeien tot een internationaal Urban, Music, Art, Dance en Sports evenement. In 2020 is het een regionaal festival met (inter)nationale uitstraling.

Emoves is hét Urban Culture Festival in Zuid-Nederland. Een jaarlijks festival waar jonge talenten en (inter)nationale professionals de gelegenheid krijgen zich te presenteren en de wereld te laten zien wat ze kunnen. Het festival presenteert verschillende urban disciplines: muziek, dans, kunst en sport. Elk jaar is de stad Eindhoven het podium voor alle verschillende wedstrijden, evenementen, shows, projecten, seminars en nog veel meer.

De (inter)nationale positionering van Emoves is voor Brabant een belangrijke bouwsteen voor de verdere ontwikkeling van urban in de provincie. Emoves is dan ook in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van s’ werelds grootste Urban Culture festivals. Urban Culture is de verzamelnaam van een grote variëteit van muzikale, visuele, fysieke en creatieve uitingsvormen van (jonge) mensen, die wonen en leven in de stad of in een stedelijke omgeving. Het is de cultuur van jongvolwassenen die hun creatieve inspiratie halen uit alles wat ze tegenkomen op straat, ontdekken op het internet, de sociale media en bij hun leeftijdgenoten. Urban Culture een way of living geworden waarin verschillende smaken en voorkeuren voor extreme sports, street art, dans, muziek en representatie opgenomen zijn.

De festivalopzet met de onderdelen Competition, Entertainment en Interaction zorgt ervoor dat een zo groot en breed mogelijke doelgroep wordt bediend. Het festival programmeert internationale ontwikkelingen en acts, als showcase en inspiratiebron voor de verschillende deelnemende Urban partijen uit de regio. Amateurs en professionals worden door de opzet verbonden. Deze verbindende roots wordt ook in die bredere internationale context gekoesterd. Emoves  draagt bij aan de ontwikkeling en versterking van de Urban Culture & Sports. Het project on the move to the next level, vergroot de actieradius van het festival van lokaal/ regionaal naar internationale zichtbaarheid. De ambitie is dat op de internationale festivalkalender Emoves een vaste waarde wordt.

Mark de Greeff – Eindhoven 365
“Voor ons als Eindhoven365 is E-Moves het vieren van Urban Culture en daarmee onmisbaar om deze cultuur een veel prominentere plaats in onze stad te geven, en gelijktijdig een leidende positie te claimen in de wereld van Urban Sports.”