Maker Faire Eindhoven

partner:
Stichting Maker Days
 • website
 • fase
  afgerond
 • Financieringsvorm:
  Ontwikkelsubsidie
 • social:
 • datum toekenning:
  17 augustus 2017
 • investering:
  € 58.950
 • Type project:
  ontwikkel project
 • locatie:
  Eindhoven
 • totale begroting:
  € 196.645

Waar high tech en low tech samenkomen

Brabant staat bekend als provincie waar experiment, innovatie en ambacht samenkomen. Over de hele wereld worden Maker Faires georganiseerd waar makers samenkomen. In Eindhoven vond de afgelopen jaren een mini-maker-faire plaats. De organisatie heeft de ambitie om door te groeien en maakt de editie van 2017 op 2 en 3 september de eerste 'grote' Maker Faire. Deze editie is een pilot, een onderzoeks-editie; de ambitie is door te groeien naar 25.000 bezoekers in 2020. Uiteindelijk moet Maker Faire Eindhoven een inspirator en verbinder zijn: een bottom-up platform dat nieuwe ontwikkelingen initieert en faciliteert op duurzame wijze met ruimte voor lokale economie en inclusieve samenwerking, aansluitend op de overal ter wereld opkomende maker-beweging.

Op 2 en 3 september 2017 presenteert de Eindhoven Maker Faire in het Klokgebouw op Strijp-S maar liefst 200 creatieve makers, uitvinders, designers, kunstenaars, hackers, software-ontwikkelaars, game-designers, modeontwerpers, fotografen, professionals, hobbyisten en alles ertussenin. Wat zij gemeen hebben is de voorliefde voor innovatie en vindingrijkheid. Op de Eindhoven Maker Faire showcasen zij hun creaties, delen zij hun ideeën en brengen ze hun onstuitbare enthousiasme over op het publiek! Op de Eindhoven Maker Faire maken bezoekers kennis met robots en drones, spelen ze virtual reality games, doen ze mee met tientallen workshops of lezingen en bekijken ze alle wearables, design- en kunstprojecten en zien ze wat de nieuwste 3D printers voor ze in petto hebben. Experimenteer en beleef plezier aan de nieuwste technische innovaties! Alle makers laten namelijk interactieve projecten zien, waar je in veel gevallen zelf mag maken, spelen en klooien.

De Maker Faire staat voor het zichtbaar maken en versterken van een nieuw ecosysteem van cultuur, technologie, educatie en ondernemerschap. Het verbinden van de hoge en lage cultuur, en cultuur verbinden met technologie en vice versa heeft als doel een meer duurzame, inclusieve en sociaal innovatieve maatschappij. Het doel van de Maker Faire is het aantal mensen dat actief aan de slag gaat met maken te vergroten, en de makers te inspireren en te verleiden tot nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen.