DDW 2021

  • Tijd: 11.00-18.00 uur
  • Locatie: Eindhoven
3D-printed layers of calcium-rich waste material, © Fillip Studios

Wij zijn trots op onze partners. Een aantal hiervan maakt deel uit van het programma van Dutch Design Week 2021. Nieuwsgierig? Hier volgt een overzicht van projecten en partners van Brabant C die onderdeel zijn van DDW 2021. Kijk voor het complete programma op de website van DDW.

 

Manifestations

Manifestations is negen dagen lang het inspirerende middelpunt van kunst, design, innovatie en technologie. Niet alleen voor tech-experts en ingewijden: iedereen, van jong tot oud is hier welkom. Kom kennis maken met de toekomst.
Wanneer? 16-24 oktober 2021
Waar? Melkhal Campina
Meer info>>

Pi Lab – Cabinet of Collaborations

Fillip Studios (initiatiefnemer van Pi Lab) is onderdeel van twee gezamenlijke exposities dit jaar. Een daarvan is: Cabinet of Collaborations, een gezamenlijke expositie van samenwerkingen tussen ontwerpers en ‘de industrie’. Pi Lab deelt een verwonderend kunstwerk, waarmee ze een oproep doen aan geïnteresseerde partijen om samen te werken.
Wanneer? 16-24 oktober 2021 – 11.00-18.00 uur
Waar? Fuutlaan Hall
Meer informatie>>

Fillip Studios – It’s In Our Nature

Fillip Studios (initiatiefnemer van Pi Lab) is zoals gezegd onderdeel van twee gezamenlijke exposities dit jaar. Een daarvan is: It’s In Our Nature, een gezamenlijke expositie die volledig in het teken staat van de relatie tussen mens en natuur (en hoe die weer in balans gebracht kan worden). De gehele expositieruimte is een semi-natuurlijke wereld, geïnspireerd op een bos.
Wanneer? 16-24 oktober 2021 – 11.00-18.00 uur
Waar? Klokgebouw, Strijp-S
Meer informatie>>

Perspective in design

Ontwerpers genereren ideeën die een positieve verandering brengen. Perspective in Design biedt die ontwerpers kennis, tools en een community om succesvolle creatieve ondernemers te worden. Tijdens DDW 2021 bieden zij een tweedaags programma aan voor ontwerpers die zich willen ontwikkelen en professionaliseren. Het programma richt zich op de dagelijkse praktijk en realiteit van ontwerpers en hun studio’s en bestaat uit een matchmaking-event, workshops en kennisdeling door experts uit de internationale designindustrie.
Wanneer? 20 & 21 oktober 2021
Meer info>>

Night of the Nerds

Tijdens de Dutch Design Week 2021 organiseert Night of the Nerds een live creative jam (mini hackaton) voor een maatschappelijke Challenge organiseren, in samenwerking met Sint Lucas college, Fontys, AKV St Joost en beroepsorganisaties Dutch Digital Design en Dutch Digital Agencies. Een mix van zo’n 80 -100 MBO – en HBO studenten gaan in teams gedurende een dag met elkaar aan de slag onder leiding van creatieve professionals, zoals art directors van toonaangevende Nederlandse digital design bureaus en werken aan oplossing van een nog nader te definiëren ‘Creative Tech for Good’ vraagstuk.
Wanneer?
22 oktober 2021
Waar? St Lucas, Eindhoven
Het event is helaas volgeboekt. Bekijk de website van Night of the Nerds>>

Kazerne

De Kazerne is dit jaar het decor voor verschillende DDW-onderdelen dit jaar allemaal onder de noemer Between No Longer and Not Yet.

Om onze natuurculturele wereld meer humaan en duurzaam vorm te geven ligt geen draaiboek klaar en vanwege de wereldwijde verwantschapsstructuren tussen mensen, dieren, planten en voorwerpen, is de opgave ontzaglijk complex. We weten dat het radicaal anders moet, maar hoe?

Between No-Longer and Not-yet is een plaats, moment of beweging met ruimte voor verbeelding. Via het werk van meer dan 30 startende en gevestigde ontwerpers (waaronder Jet en Pieke Bergmans, Social label, Giulia Pomplj, Edward van Vliet en Teun Zwets) roept Kazerne op om het potentieel van deze tussenfase zinvol te gebruiken om te dromen, ons te laten verwonderen en inspireren door hoopvolle nieuwe perspectieven. Te zien:

Wanneer? 16-24 oktober 2021 – 12.00-20.00uur
Waar? Kazerne
Meer info>>

Social Label | THE PINK HOUSE

Democratisering van schoonheid in een intieme setting waar de tijd stil staat. De toekomst van Social label ligt in ‘het zijn’ en het omringen met design van betekenis. Met dit positief activisme geven initiatiefnemers Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone) vorm aan een groeiende inclusieve beweging met een sociaal duurzame collectie en programma voor een andere kijk op werk, leren en meedoen.
Wanneer? 16-24 oktober 2021 – 12.00-20.00uur
Waar? Kazerne
Meer info>>

Dutch Invertuals

Dutch Invertuals en The Future Laboratory presenteren ‘Objects for a New Kind of Society,’ een nieuwe tentoonstelling gebaseerd op onderzoek van The Future Laboratory naar ‘Equilibrium Cities’. Samen onderzoeken Dutch Invertuals en The Future Lab hoe design onze toekomstige steden positief kan beïnvloeden.
Wanneer? Zie meer info
Waar? Fuutlaan 12B
Meer info>>