BIJT! Festival

BIJT!
partner:
Stichting Cultureel Centrum De Blauwe Kei
 • website
 • fase
  in ontwikkeling
 • datum toekenning:
  29 maart 2023
 • investering:
  € 64.999
 • Type project:
  ontwikkel project
 • locatie:
  Noordkade Veghel
 • totale begroting:
  € 331.283

BIJT! wil met kunst als motor voedselvraagstukken op een laagdrempelige manier presenteren.

BIJT! (voorheen: Festival Monde-n)

Een verrassend nieuw en interactief Kunst over Voedsel festival dat zich vastbijt in het actuele thema over het wereldwijde voedselvraagstuk. Een festival dat volledig past binnen het industriele decor van de Noordkade in Veghel. Bijzondere beeldende kunst, live muziek, theater, film en dans, activiteiten die niet alleen al je zintuigen prikkelen, maar ook een directe relatie met voedsel hebben.

Onderscheidend, spraakmakend en spannend, maar ook leuk en toegankelijk voor iedereen, wie je ook bent of waar je ook woont, daar staat BIJT! voor. BIJT! is een initiatief van de samenwerkende partijen binnen de Cultuurfabriek op de Noordkade; De Compagnie, Cultuur Haven Veghel, Phoenix Cultuur en Theater aan de Noordkade, De Blauwe Kei. BIJT! wordt mede mogelijk gemaakt door Brabant C, VSB fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voor deze eerste editie van BIJT! staat de ‘eter’, de consument centraal. Zo is er de bijzondere en interactieve theatervoorstelling ‘Slachtvisite’ door de gerenommeerde Peergroup. Het Vlaamse theatergezelschap Laika brengt de zinnenprikkelende voorstelling ‘LANDMAAL’, uit de trilogie ‘koken voor het einde van de wereld’. De Muzikale Moestuin komt met jong muzikaal talent uit de eigen regio. Bij ‘Aan tafel met Kiki van Eijk’ gaan cursisten, onder leiding van deze topdesigner aan de slag met het maken van gebruikskeramiek en tafeltextiel. Maar ook geweldige voedselfotografie van o.a. Louise te Poele en Klaus Pichler; van stillevens van rottend voedsel waarin voedselconsumptie tegenover hongersnood centraal staat. Verder speelt Jasper Udink ten Cate als ‘Creative Chef’ zijn ‘Kitchen Concerts’ vol kunst, proeven, infotainment en funky muziek.

BIJT! het Kunst over Voedsel Festival op de Noordkade
28 juni t/m 9 juli 2023
Noordkade Veghel
meer info >>