Kamerata Zuid: from Local to Global

partner:
Stichting Kamerata Zuid
 • website
 • fase
  in ontwikkeling
 • Financieringsvorm:
  Subsidie + lening
 • datum toekenning:
  10 november 2023
 • investering:
  €713.195
 • Type project:
  internationaal project
 • totale begroting:
  € 2.373.311

De schaalsprong van Kamerata Zuid

Kamerata Zuid is een professioneel kamerorkest, dat in januari 2016 is opgericht. Het orkest staat onder artistieke leiding van Frank Adams en Etienne Siebens. Kamerata Zuid is het huisgezelschap van Schouwburg Concertzaal Tilburg (SCT) en aangesloten bij managementbureau Friendly Fire.

Het orkest koestert de klassieke traditie en laat geen invloeden toe die afbreuk doen aan de puurheid ervan. Geen drums, elektrische gitaren of keyboards die het oorspronkelijke geluid diffuus maken. Het klassieke geluid blijft intact en vormt de basis van alles wat KZ creëert. De kracht ligt in de samenwerking met hedendaagse artiesten uit verschillende genres.

Over Kamerata Zuid
Kamerata Zuid beweegt zich op het snijvlak van klassieke- en popmuziek en creëert concertconcepten waarbij de samenwerking met hedendaagse (pop/rock/jazz) artiesten en Nederlandse componisten centraal staat en bereikt daarmee een breed nieuw publiek. Door zich te positioneren als een vernieuwend en eigentijds klassiek orkest dat zich richt op artistieke co-creaties, maatschappelijke projecten en educatieve projecten, wil Kamerata Zuid zich op (inter)nationaal verbreden. Met haar projecten verbindt het orkest verschillende genres en proberen ze bij te dragen aan een nieuwe generatie klassieke muziekliefhebbers.

Financiering bij Brabant C
Kamerata Zuid krijgt van Brabant C financiering voor een (inter)nationaal project. Het project waar financiering op is aangevraagd kent een zestal onderdelen.

 1. de doorontwikkeling van het genre Chamamé Sinfonico Nuevo
 2. onderzoek naar het eigen geluid van Kamerata Zuid en technologische innovaties op het podium
 3. professionalisering van de organisatie
 4. ontwikkeling van het sponsorbeleid en de (internationale) marketing
 5. internationalisering, o.a. door samenwerking met toonaangevende internationale artiest
 6. Kamerata Young Classics (Young Classical Talent Award) naar alle vier de Brabantse regio’s