Surrealistisch Doolhof

partner:
Peristal Tilburg BV/Stg. Qanvas
 • website
 • fase
  in ontwikkeling
 • Financieringsvorm:
  Subsidie, Lening (€ 100.000) en garantstelling (€ 60.000)
 • social:
 • investering:
  € 385.000
 • Type project:
  internationaal project
 • locatie:
  Tilburg
 • totale begroting:
  € 1.540.000

Uniek leisureconcept met hoogwaardig artistieke insteek

Het doolhof met bijbehorende rooftopbar heeft de naam 'Doloris' gekregen en is al een ware internationale hotspot geworden. Doloris is een bijzondere experience waar een nieuw en jong publiek voor naar Tilburg komt. Een concept dat zich in Berlijn bewezen heeft en vanaf 2019 Brabant internationaal op de kaart gaat zetten. Voor het project werken vele partijen vruchtbaar samen, krijgt talent een bijzondere positie en Brabant een bijzonder kunstzinnig leisureconcept erbij.

Peristal Tilburg (werktitel) is een surrealistisch universum waarin bezoekers in kunnen dwalen. Het is een bizarre kunstrijke omgeving die de verbeelding en nieuwsgierigheid triggert. Schepper van het project is de Berlijnse kunstenaar Tim Henrik Schneider. Schneider bepaalt en bewaakt het overkoepelende concept waaraan kunstenaars uit Brabant en de Benelux met verschillende expertises samenwerken om dit bijzondere project te realiseren. Naast de trekpleister worden ook culturele activiteiten ontplooid op locatie zoals kleine concerten en educatieve workshops. Het kunstdoolhof wordt een duurzame speler in Brabant die zich op de lange termijn zelfvoorzienend kan bedruipen. Brabant C investeert in de realisatie van deze bijzondere leisure attractie van hoog cultureel niveau. Een vernieuwend concept waarin hoog artistiek niveau wordt gekoppeld aan een businessmodel dat straks op zichzelf kan bestaan.

In 2019 werd het kunstdoolhof en de bijbehorende rooftopbar omgedoopt tot Doloris, waarbij het doolhof de ‘Meta Maze’ ging heten. Inmiddels is Doloris al uitgegroeid tot een internationaal befaamde attractie, met bezoekers van over de hele wereld. Sommigen bezoeken alleen het doolhof, anderen gaan juist voor een drankje op het dakterras, maar er zijn ook een hoop mensen die voor de volle ervaring kiezen. Overal worden de bezoekers van Doloris verrast, van de verschillende kamers in het doolhof waar niets is wat het lijkt, tot de gerechten en cocktails op de menukaart. De visie is dat Doloris de komende tijd nog verder zal groeien en nog meer bezoekers zal trekken. Met de huidige belangstelling heeft Tilburg er zeker een pronkstuk bij.