Theaterfestival Boulevard

partner:
Stichting Theaterfestival Boulevard
 • fase
  afgerond
 • Financieringsvorm:
  Subsidie
 • social:
 • datum toekenning:
  11 juli 2019
 • investering:
  €59.500,-
 • Type project:
  ontwikkel project
 • locatie:
  's-Hertogenbosch
 • totale begroting:
  €269.003,-

De eerste editie van theaterfestival Boulevard vond in 1985 plaats in 's-Hertogenbosch, maar het festival is inmiddels uitgegroeid tot een onmisbaar evenementen in de stad. Jaarlijks zijn er een week lang theatervoorstellingen te zien door de gehele stad, allemaal binnen een actueel thema. Mede door een bijdrage van Brabant C heeft theaterfestival Boulevard zich de laatste jaren sterk (inter-) nationaal ontwikkeld en is in 2018 door Theaterjaarboek uitgeroepen tot Beste Festival.

In 2019 wil Theaterfestival zich nog verder ontwikkelen en daarom krijgt Boulevard 2019 een onderzoeksruimte waar (ervarings)deskundigen uit podiumkunst en samenleving elf dagen werken, ontwikkelen, experimenteren. Een openbare plek, aan de rand van het centrale festivalplein die functioneert als R&D voor festival, podiumkunst en samenleving. ‘BLVR&D’ is ontwikkelplek bij uitstek, de plek voor actief en inclusief burgerschap in een artistieke omgeving en is toegankelijk voor professionals uit verschillende generaties, bezoekers van het festival en bewoners van de stad. De resultaten zijn zichtbaar om op hun beurt tot nieuwe denk-, deel- en werksessies te verleiden, ook (juist!) als de resultaten anders zijn dan gehoopt of verwacht. Het experiment slaagt ook als iets niet lukt.

Het meest innovatieve theaterfestival worden
De ontwikkellijnen die hiervoor zijn uitgezet: (verdere) versterking van het internationale aanbod, inclusieve werking als kunstenfestival, ontwikkeling van onderzoeksruimte BLVR&D. De opbrengst van het voorliggende ontwikkelproject is een aanloop naar het nieuwe beleidsplan van Boulevard en moet de basis vormen voor het businessplan 2021-2024. Het voorliggende ontwikkelproject moet als pilot onderzoeken of de bestaande ideeën passend en effectief zijn om het meest innovatieve festival te worden.