aanvraagprocedure

Brabant C financiert kunst- en cultuurprojecten van nationaal en internationaal niveau die Brabant op de kaart zetten. Via de investeringen van Brabant C wordt het cultuursysteem duurzaam versterkt en bijgedragen aan vernieuwing van financiering in cultuur. Brabant C financiert twee type projecten:
ontwikkelprojecten en (inter)nationale projecten.


een partnership met Brabant C?

Brabant C financiert kunst- en cultuurprojecten van nationaal en internationaal niveau die Brabant op de kaart zetten. Via de investeringen van Brabant C wordt het cultuursysteem duurzaam versterkt en bijgedragen aan vernieuwing van financiering in cultuur. Om dat te bereiken investeren we in projecten die actief bijdragen aan de doelstellingen van Brabant C:

  1. Beeldbepalende, toonaangevende kunst- en cultuurprojecten met nationale en internationale kwaliteit komen tot stand in Brabant
  2. Het Brabants cultuursysteem ontwikkelt mede door deze cultuurprojecten van kwetsbaar naar vitaal
  3. (Inter)nationale kunst- en cultuurprojecten worden in Brabant op een ondernemende wijze benaderd en gefinancierd
  4. Kunst- en cultuurprojecten van (inter)nationaal niveau steunen in Brabant op samenwerkende partijen uit de community: initiatiefnemers, bedrijven, instellingen en gemeenten
  5. Cultuur in Brabant onderscheidt zich door haar onderzoekende en innovatieve karakter, passend bij het profiel van de regio.


intake

Wanneer een idee voor een project wordt geboren zijn nog vele factoren van het plan in ontwikkeling en onzeker. In deze eerste fase heb je met veel mensen gesprek over het idee en hoe dat gerealiseerd kan worden. Brabant C is één van je gesprekspartners om te kijken of Brabant C een partner kan worden.

Wil je de mogelijkheden van een partnerschap verkennen? Klik onderaan deze pagina op ‘start een aanvraag’, maak een account aan en vul het intakeformulier in.
De scout van Brabant C neemt naar aanleiding daarvan contact op om te verkennen of het project past bij de opdracht van Brabant C.

Wanneer het aansluit wordt gekeken welke ondersteuning er eventueel nodig is om een goede aanvraag in te dienen bij Brabant C. Hiervoor kan Brabant C initiatiefnemers doorverwijzen naar één van de partners, wordt er via Brabant C een business adviseur betrokken of zal de initiatiefnemer op eigen gelegenheid aanpassingen doorvoeren. Nadat het intakeformulier door de scout is beantwoord is het mogelijk om de aanvraag voor te bereiden in het aanvraagsysteem.

Wanneer een project onvoldoende bijdraagt aan de opdracht van Brabant C kijkt de scout of het project wel aansluit bij één van de provinciale ontwikkelorganisaties (Kunstloc Brabant, Erfgoed Brabant, Cubiss, Prins Bernhard Cultuurfonds) en verwijst hij eventueel door.


alle downloads

Hier vind je de downloads die van toepassing zijn bij het indienen van een aanvraag.